ANBO Zorgcollectief

Welke verzekering geeft een hogere vergoeding voor mijn medicijnen?

Medicijnen vallen onder de dekking van de basisverzekering. Met ingang van 2019 is de eigen bijdrage gemaximeerd op € 250. Dit is dus voor uw eigen rekening. U kunt dit aanvullend verzekeren. Ook bepaalde medicijnen die niet (meer) door de basisverzekering worden vergoed, worden mogelijk gedekt door een aanvullende verzekering. Let op, de eigen bijdrage staat los van het jaarlijks eigen risico van € 385,-. Naast de eigen bijdrage geldt het eigen risico namelijk ook voor medicijnen.

Daarnaast heeft elke verzekeraar een lijst met 'voorkeursgeneesmiddelen'. Als uw medicijn niet op die lijst staat, dan vergoedt de verzekeraar dit niet of niet helemaal. Op die voorkeurslijst staan weinig merkgeneesmiddelen omdat die vaak duurder zijn. 

Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorkeurslijst. Ook kunnen de lijsten per jaar veranderen. Wij zoeken graag voor u uit welke verzekeraar u de hoogste vergoeding geeft voor uw medicijnen. Bel voor betrouwbaar en onafhankelijk advies naar de ANBO Heilbron Zorgadvieslijn: 088 121 02 02. Of vul de ANBO Zorgvergelijker in en bereken direct uw voordeel via het ANBO Zorgcollectief.