ANBO staat u bij met Raad & Daad

ANBO versterkt de individuele dienstverlening: op maat en op een wijze die aansluit bij huidige en toekomstige leden. Met Raad & Daad kan ANBO hieraan voldoen.

Mag het aantal uren huishoudelijke hulp zomaar worden gehalveerd? Wat zijn de gevolgen voor mijn AOW als ik ga samenwonen? Wie kan mij helpen met het ordenen van mijn administratie? Met gedegen en praktische informatie helpt ANBO senioren zo lang mogelijk zelf hun leven te sturen en te bepalen. Met de veranderingen in wet en regelgeving is het des te belangrijker dat ANBO als gids de weg wijst in het woud van wet- en regelgeving.

Raad & Daad bestaat uit vier onderdelen:

  1. Digitale Raad & Daad. Op internet staat een online vraagbaak met vragen én antwoorden over inkomen, gezondheid en wonen. Deze is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. Voor ANBO-leden hebben we nog een extra service via internet. Leden hebben toegang tot een afgeschermd gedeelte waar extra serviceproducten beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld checklist keukentafelgesprek en voorbeeldbezwaarschriften.
     
  2. Raad & Daad Advieslijn. We houden rekening met leden die liever hun vraag per telefoon stellen. Bij de Raad & Daad Advieslijn zitten deskundige medewerkers die op de hoogte zijn van wet- en regelgeving rondom inkomen, gezondheid en wonen. Zij kunnen leden helpen met het oplossen van concrete vraagstukken. De Raad & Daad Advieslijn is bereikbaar via telefoonnummer 0348 46 66 88 (ma-vr 10.00-15.00) en per e-mail via raadendaad@anbo.nl.
     
  3. ANBO Consulent. De ANBO Consulenten zijn deskundige vrijwilligers die gratis bij leden op huisbezoek komen. Ze helpen bijvoorbeeld met het op orde krijgen van de financiële administratie, de voorbereiding op en het bijwonen van een keukentafelgesprek. Indien u een huisbezoek door een van onze consulenten wenst dan kunt u dit aangeven bij de Raad & Daad Advieslijn via telefoonnummer: (0348) 46 66 88 (ma-vr 10.00 uur -15.00 uur) of via raadendaad@anbo.nl.
     
  4. Sociaal Netwerkers. De Sociaal Netwerker komt bij ouderen thuis om hen te ondersteunen. Hij of zij helpt een eenzame oudere om weer een actief sociaal leven te krijgen door ze te enthousiasmeren voor deelname aan lokale activiteiten, ze in contact te brengen met leeftijdsgenoten, maar ook door ze regelmatig te bezoeken en samen een uitstapje te maken. Kent u iemand in uw buurt die wel eens een bezoekje van een Sociaal Netwerker van ANBO kan gebruiken of wilt u zelf graag een Sociaal Netwerker ontmoeten? Neem dan contact op met een Sociaal Netwerker bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Raad & Daad Advieslijn via telefoonnummer: (0348) 46 66 88 (ma-vr 10.00 uur -15.00 uur) of via raadendaad@anbo.nl.